Здравейте алфисти!!! Да попитам и тука нещо. 156-тицата ми спря да върви, забива на 2000 оборота и край. Последва сервиз и смяна на дебитомер. Всичко заспа, лошото е , че заспа само за 300км пробег, сега пак ми забива, сякап губи тяга. Спирам, гася колата, стартирам на ново и всичко е ок. И полсле пак и пак, ако някой има някаква идея, защото аз ич не знам за какво иде реч. Предварително благодаря.
Известие
Collapse
No announcement yet.
ту върви ту не върви
Collapse
X
-
Единственната идея колега е да отидете на свестен диагностик! Идеите тук са си чиста проба гадаене и "нечиста" наука.
Ако сте от Бяла Русенско ви препоръчвам да прескочите до Горна Оряховица и да се свържете с колегата ОЕМ. Самият той и сервиза където обслужва автомобила си "копаят" здраво и може би ще открият проблема Ви!
Успех!
П.П. Колега защо не направите следният елементарен тест:
Изключете акумулатора за повече от 1ч. след това го закачете, пробвайте колата и кажете има ли някаква разлика.
-
Първоначално публикувано от TROTIL Покажи съобщениеЗдравейте алфисти!!! Да попитам и тука нещо. 156-тицата ми спря да върви, забива на 2000 оборота и край. Последва сервиз и смяна на дебитомер. Всичко заспа, лошото е , че заспа само за 300км пробег, сега пак ми забива, сякап губи тяга. Спирам, гася колата, стартирам на ново и всичко е ок. И полсле пак и пак, ако някой има някаква идея, защото аз ич не знам за какво иде реч. Предварително благодаря.
Comment
-
А те точно този проблем може да е породен от много неща. Я кажи по-добре какво са правили в сервиза. На диагностиката какво е показал компютъра. Така няма как да разгадаем. Кажи и какъв дебитомер сложи?Last edited by oem; d.m.y г., 23:08.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Значи на диагностиката дебитомера показваше различни стойности, съответно сложих нов дебитомер Бош . А и Oem, ти мисля че знаеш сервиза където ходя. В село ресен е при Краси алфата, там ме насочиха няколко приятели. Ако може да ми кажете и мнения за него...няма да ми е излишно. Та на диагностиката проверяваха и ланда сондата...беше добре, проверил ми бил и тръбички ли маркучи ли дето бензина минава по тях, сичко било ок. Сега пак вика да отивам, ама често съм при него и започвам много да се съмнявам.....Тази кола за сега е само в сърцето ми, все още не мога да стигна до пътя.....
Alfa Romeo 2.0 TS 98г
Comment
-
Краси Алфата не случайно му викат така. Това е човек с дългогодишен опит с марката Алфа. Един от първите притежатели на Алфа Ромео в България. Само съм чувал за него обаче. Нито знам къде е сервиза, нито имам впечатления от работата му.
Не мога да ти помогна с нищо така от разстояние. Трябва диагностика. Проблема ти може да се поражда от много неща. Наистина от много. И не искам да гадая тука и да те хвърлям в небитието.
Въпреки това може да опишеш какво точно значи забива на 2000 оборота и край. И кога го прави това? Само студена или винаги. Казваш, че има моменти когато върви добре. Кога са тези моменти?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Ами, чесно казано, прави го когато и хрумне. Студена, загряла, когато реши. Звукът се променя, сякаш не и стига горивото и няма никаква тяга, спира на 2000 или на 3000 ОБОРОТА , натискам педала на газта но никакъв ефект. Спирам и гася. После паля и пак сичко е ток, карам и по някое време пак и хрумне и така.... Значи не са ме подлъгали за този майстор ...Тази кола за сега е само в сърцето ми, все още не мога да стигна до пътя.....
Alfa Romeo 2.0 TS 98г
Comment
-
Честно да ти кажа. Не го знам тоия майстор. Смао съм чувал "легенди" за него. Ако нещо се закучи работата обади се ще закчим колата с лаптопа, ще покараме и тя ще си каже къде я боли.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
колега, ако не си от софия,разходи се до тук и иди бобо,ванто или лисан да ти видят колата. моите уважения към сервизите в бяла-русенско, горна оряховица-лясковско или долно камарци, но тази работа не става само с ядене. това не е москвич или лада.........Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
Comment